2013-06-05

Dagens Köptips!

Jag minns första gången jag köpte ett dyrt bete, ett riktigt dyrt bete. Det var för sju år sedan när jag precis hade börjat med jerkfisket. Mitt första bete var en Buster Jerk som jag plockade med min jerkutrustning som jag fick för ett väldigt bra paketpris på P.O's cykel och fiske i Sundsvall. Därför hade jag inte riktigt koll på vad det kostade.  Men när jag lite senare skulle tillbaka och köpa fler beten så föll valet på en Big Bandit och den kostade 169 kronor om jag inte minns fel. Det var det dyraste betet jag hade köpt i mitt ännu rätt unga liv och jag minns hur det sved i plånboken.

Min första Buste Jerk som hänger med fortfarande. Men det är framför allt Big Bandit som jag fastnade för och som man ser så har det betet tagit ett gäng gäddor genom åren.

Idag är det mer eller mindre standard att betala uppåt 200 kronor för ett stort gäddbete och många lägger extremt stora summor pengar på hemmasnickrade beten som kan kosta det dubbla eller nästan mer. Men! Ibland får man lägga prestige åt sidan och låta plånboken välja istället. För det är ju inte alltid ett dyrare bete ger mer fisk och inte heller har det alltid bäst kvalitet, även om den brukar avspeglas i priset mer än fångstförmågan. Jag har då och då hittat några beten som har fungerat förvånansvärt bra trots att dom har varit riktigt billiga och det som kanske utmärker sig mest är ett mjukbete som heter Tail Crawler. Det är ett bulldawgliknande bete från Fladen som har ett mycket vettigt pris och som enligt mig fungerar lika bra som till exempel en Alien Eel. Dom här betena har jag sporadiskt hittat på ÖoB för 59 kronor styck men igår så gick jag in på DollarStore här i Luleå och såg att dom såldes för ynka 40 kronor. Det är ju inget att snacka om tycker jag, fiskar man gädda med gummi så är det bara att köpa. Jag har haft bra fiske på både spinn och trolling med dom här, bland annat tog vi en åtta nu i höstas på trolling.

För det låga priset så är det här ett av dom bästa betena i min låda.


En ännu större jackpott var att jag även hittade Rapala wobbler till riktigt bra pris. Original 9 för 60 kronor och Husky Jerk 10 för bara 50 kronor så jag köpte på mig ett gäng av dom också. Jag tycker  egentligen att Rapala är ganska överskattat men för öringfisket i fjällen så är dom grymma, åker aldrig utan dom, några skeddrag och myran spinnare. Men hursomhelst, titta förbi DollarStore någon gång ibland, man kan göra fynd.

2 kommentarer:

  1. "Rapala är överskattat men till fjällfisket är dom grymma" Öööh, lite tvetydigt. Rapala är grymma till mycket annat också då dom har jävligt många olika modeller. Finns grymma gös och laxwobbler i deras sortiment såväl som beten för saltvattensfiske!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo du har absolut rätt, det var lite otydligt. Jag syftade på de gamla klassiska modellerna som många gamla "rävar" anser är det enda rätta vare sig man ska fiske gädda, öring eller annat. Oftast finns det bättre alternativ.

      Radera