2013-06-13

Mieko Gäddfisketävling 2013 - 2nd Place (igen)

Under helgen som var så har två gäddtävlingar gått i Norrbotten, Mieko gäddfisketävling och Morjärv gäddfisketävling. Nytt för i år är att dessa tävlingar var deltävlingar i en total tävling där resultaten från båda räknades ihop så att en totalvinnare kan koras. Men man kan också göra som jag och bara fiska i en av dom och nöja sig med det. I år precis som förra året så ställde jag upp i Miekotävlingen och eftersom jag fortfarande inte äger en båt så fick det bli landklassen i år igen. Ska sanningen fram så hade jag säkert kunna låna en båt om jag ville och tävla i den mer prestigefyllda båtklassen men ärligt talat så väljer jag hellre landklassen. Landfiske är min grej, det är det jag kan bäst eftersom jag sällan har haft tillgång till båt när jag fiskat i Norrbotten så jag trivs bäst med det och tycker det är roligare faktiskt.

Fisket under tävlingen var segt. Det verkade bara finnas riktigt små gäddor i älven och dom var utspridda precis överallt. Jag betade snabbt av ett gäng av dom bättre platserna och fick bara en handfull snipor under 70 cm gränsen. I ett bakvatten lyckades jag ta en gädda på 84cm bland sniporna och efter en till förflyttning hade jag kontakt med en gädda som kändes lite bättre. Den var på tre gånger men tog dåligt och gick inte att kroka. Jag lät den gäddan vara en stund och fiskade en annan plats ett tag innan jag kom tillbaka. Jag valde ett annat bete än jag hade frestat den med tidigare och redan i första kastet tog gäddan klockrent på en Mieko predator shad. Gäddan var inte så stor som jag hoppades på men på 85 cm var det i alla fall en till godkänd gädda.

Jag hade fått höra av en av funktionärerna att det hade tagits en gädda på runt 113 cm av en tävlande. Det var inte så mycket tid kvar av tävlingen och jag kände att jag var tvungen att göra något annat för att ha en chans på pallplats. Jag hoppade i bilen och körde till Råneävlen istället där jag hört att båtfolket hade haft bra fiske storleksmässigt. Första stoppet gav ingenting så jag flyttade mig längre uppströms och redan efter et fåtal kast hade jag en stöt och några meter senare krokade jag en bättre fisk. Gäddan var 102 cm och vägde strax under sju kilo. En riktigt fin tävlingsgädda som gav mig ett slutresultat på 271cm, en centimeter mer än mitt resultat förra året. Förra året gav den längden mig en andraplats och det gjorde den även i år. Nu var dock dock lite närmare till en förstaplats, han som fick 113 cm gäddan hamnade på 272 cm. Vi får väl se om jag klarar av att försvara andraplatsen även nästa år, eller om jag rentav hamnar i båt då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar