2011-04-18

Inte Helt Lyckad Satsning

Vi var ju ut på ett lite ordentligare ismetepass igår, troligtvis det sista för den här säsongen för mig i alla fall. Tanken var att testa ismetet på en sjö som har gett bra med fisk under andra säsonger och även försöka lura någon gös där. Vi var tre otroligt peppade sportfiskare som packade allt vi bara kunde och åkte iväg för att meta till sista ljuset försvann. Vi hade förhoppningar om många gäddor troligtvis många snipor men även någon över 5kg och kanske rent av någon riktigt fin gädda eller rent av en liten gös.

Det är mycket som ska med när man ska vara ute en hel dag.
När vi kom fram så blåste det nästan storm vilket försvårade det hela, otroligt nog så hade vi väldigt få vindfäll under dagen om ens några men det blev däremot helt omöjligt att urskilja vilka "pling" som var fäll och vilka som bara var vinden som slet i vipporna. 
Dessutom började vi dagen på lite fel plats och hade endast ett fåtal fäll de första timmarna med två landade snipor och några missade fäll som troligtvis var abborrar som tog våra småmörtar. Efter att ha avnjutit en lunch bestående av hamburgare så fick vi på grund av felplaceringen flytta alla våra 22 spön(!) ett tjugotal meter längre ut mot lite djupare vatten. Detta visade sig fort vara ett bra val då det med en gång började fälla lite överallt. Jag tror vi hade 4 fäll medan vi flyttade spöna men inget av dom gav någon landad fisk, några fäll såg vi inte så fisken han spotta och några lyckades vi inte kroka. Efter dom fällen och fram till solen gick ner så hade vi hugg mest hela tiden med en ganska tydlig huggperiod just innan solen hade gått ned medan den fortfarande sken starkt. Då sprang vi mest bara mellan fällen i några minuter, alla missades förutom det sista som jag lyckades kroka, en till snipa. Förutom den så tog Mårten även ännu en liten snipa ett tag innan dess.

Så resultatet för dagen blev alltså 4 snipor, säkert tjugo fäll varav dom flesta spottades och vi vill gärna inbilla oss att i alla fall något av fällen var gös då dom ibland bara stod direkt under hålet och spottade snabbt. Men mest var det nog abborrar och smågäddor som tog våra mörtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar